Sunday, October 19, 2008

the interview..

The other day my dad gave me a letter from UiTM. I was thinking apa lagi la yang diorg nak notify kan..pastu nampak cop Fakulti Komunikasi. Terus teringat, ni mesti kena panggil interview. 


Memang betul pun, then i scanned thru the letter..the interview for a degree in Public Relations. Tengok the date 18th of October, ms tu tak perasan lagi..next to it ada tulis on Saturday. OMG the day i got the letter was Thursday, selang 2 days je..huhu. da la that day was my day off from work, x sempat la nak bagitau yang i won’t be able to work on Saturday. Lepas tu i remembered yang my friend’s friend pernah pegi interview tu dulu. Da contact die and all, rasa okay sket la when she told me that the interview biasa2 je. Tapi memang takde masa sangat pun nak prepare.

The next day i masuk kerja shift petang..terus je cakap dengan Kak Yana yang i nak cuti esok tu. The others yang ada kat situ tanya kenapa, ada interview eh? I said yeah, i showed the letter to them. They read it, lepas tu cakap tak payah pegi laa..bila nak masuk? etc etc. Pastu i cakap la ni baru interview, bukan nya dapat offer lagi pun. Nanti masa i resign betul2 nanti xtau la macam mane, rindu kat diorang.
Balik da malam, dengan da penat lagi..terus tido je. 


Bangun pagi2 boleh relax2 lagi..then da 7 something my dad da bising2 ;P takut lambat..hehe.
Sampai area Lendu tu it rained cats and dogs. Tengok2 kat sana pun takde orang sangat, baru a few girls je yang ade. Tapi rupanya memang x ramai pun yang datang, don't know if memang tak ramai yang diorang panggil or tak ramai yang datang - less than 20 people. Mula2 kena write an essay..masa tu pun tak dapat nak tulis banyak. Memang tak reti nk elaborate panjang2 pun selama ni ;P ni since da lama sangat tak write essay..memang lagi teruk. orang lain sampai penuh 2 pages..i can only write 1 plus a bit je.

Masa kena interview pun 1 hal lagi..huhu, stuck. Tak boleh nak cakap banyak2, padahal nak interview for mass com. Geram jugak la lepas tu, coz bila balik boleh je jawab..and boleh elaborate. Benda da lepas kan.


Sampai kat rumah je terus tido..then bangun for lunch, ingat nak tengok tv since bukan selalu dapat cuti macam ni..tapi tido balik plak. Mmg hopeless ;P lama sangat2 tido, sebab frust the interview didn’t go well kot? Penat sangat. 


Da bangun tido petang tadi, lepak la kat depan tv sorg2 since yang lain pegi open house..malas nak ikut. last2 i settled for sweets for my sweet kat afc. Best jugak tengok diorang cari desserts. 


Then tengok coffee talk and hawker woks. Mula2 macam nak change to another channel, tiba2 my fav celeb’s name was mentioned terus tak jadi tukar. Who else, Aaron Aziz la. They went around Tampines, Singapore to show his fav food joints. Ni yang rasa macam nak pegi duduk kat Singapore lak ;P boleh x??

1 comment:

ZARA said...

boleh....

jom kita duduk Singapore...