Wednesday, February 22, 2012

say cheese

Yesterday I was busy cleaning up something at work when a customer called me,

The lady: Miss..I want to order.
Me: Hi :)..what would you like?
The lady: I want chocolate Oreo cheese..blended. 

I was trying to minimize any facial changes and trying to keep composed.

Me: Erm..but we don't offer any chocolate Oreo cheese ice blended beverage here.
       We do offer Chocolate Cream Chip ice blended beverage. Would that do?

That is my first time taking that kind of order. Maybe the company could invent that new recipe after this - chocolate with Oreo cookies and cheese. But I definitely won't drink that one.

8 comments:

PatinPasta said...

Haha! Camno ada hati nak minum blended cheese tu ek. Gamaknye dia nak sebut 'cream' kot? Make sense tak? :D

Cahya sebut oreo, dah akak tingin nak McFlurry oreo with caramel. Huhu!

miss shera said...

chocolate oreo cheese blended satu. hehe

somuffins said...

Cahya
Orang yg order tu could've been me, muahahaha.. I ni selamanya tak ingat nama2 minuman yg debaboom kat situ.

Messy Mummy said...

hahaha.. tapi mm mmg ada gak experience mcm nie. cuma tak lah sebut panjang bebenor..

terang2 kat gerai tu ada jual air tebu jer dgn buah-buahan.. almost everytime mm pegi (zmn sekolah dulu yer) mak cik tu tanya.. nak apa dik. slamba jawap nak air kelapa.. dah mak cik tu cakap.. tak der air kelapa dik.. mesti mak cik tu dah nyampah nak jawap banyak2 kali :P

cahya indah said...

kak Aida: kalau choc cream cheese memang dah ramai customer sebut..hehe. so takde la pelik sangat. yang ni siap sebut Oreo tu. kalau Cahya pun tak lalu nak minum cheese ice blended. haha.

McFlurry Oreo with caramel? mcm sedap..tapi manis sangat tak, kak?

cahya indah said...

miss shera: meh datang bawak Oreo 1 packet, I blend for you..hehe. cheese untuk sandwich ade je so jgn risau :p

cahya indah said...

auntie Som: sebut je I nak choc ice blended without coffee, kalau nak yang tu auntie..hehe. kalau Cahya pun malas nak hafal semua nama beverage ni..tapi apakan daya, terpaksa.

cahya indah said...

MM: yang tu MM saja je kan..hehe. nak manja2 ngan makcik tu la tu. customer tu siap buat muka confident sebut choc oreo cheese tu..tak tahan.